FunTear Retro | De Nederlandse Airstream

Is de FunTear Retro de Nederlandse Airstream?

FunTear is de enige Nederlandse fabrikant van zogenaamde vliegtuigstijl caravans. In Amerika ook wel ‚aircraft style‘ caravans genoemd.  De aluminium vliegtuigstijl caravan vindt zijn oorsprong in Amerika in de jaren 1930 waar William Bowlus als eerste een caravan bouwde met een gestroomlijnde aluminium romp.

In de jaren na de 2e wereldoorlog komt de populariteit van dit type caravan pas goed op gang en ontstaan er diverse merken die zich met de bouw bezig houden. Tot de bekendste merken behoren Bowlus Road Chief, Airstream, Silverstreak, Curtis Wright, Avion en Streamline. Van al die fabrikanten is Airstream met afstand de bekendste. Dat komt feitelijk doordat eigenaar Wally Byam al in de jaren 1950 een eigen caravan club oprichtte waarmee hij als eerste een beleving toevoegde aan zijn merk. Anno nu is event marketing bij vrijwel elk merk gemeengoed.

Doordat Airstream zo bekend is identificeren veel mensen de vliegtuigbouw caravan met dit merk. In die zin kun je dus wel stellen dat FunTear de Nederlandse Airstream is. FunTears worden echter wel volledig anders gebouwd op basis van een stevige kooiconstructie en zonder houten vloer. Dit maakt een FunTear steviger en beter geschikt voor gebruik als event trailer of als Food Truck.

This post is also available in: Englisch Holländisch

Kommentar absenden

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.

Facebook